Για τρεις βραδιές, τα Σάββατα 2, 9 και 16 Απριλίου, θέλοντας να ικανοποιήσει το «στερητικό σύνδρομο» από την έλλειψη της καθημερινής μαγειρικής, μιας και τα παιδιά της λείπουν πια στο εξωτερικό, η γνωστή σκηνοθέτιδα Όλγα Μαλέα τρυπώνει στην κουζίνα του ιδιαίτερα πρωτότυπου εστιατορίου της gallery The Breeder στο Μεταξουργείο και σκαρφίζεται ένα πλήρες μενού εμπνευσμένο αποκλειστικά από τη μεσογειακή κουζίνα.
Το μενού που ετοιμάζει η Όλγα Μαλέα περιλαμβάνει, όπως αναφέρει και η ίδια, «υλικά που προσφέρουν κάτι στη γεύση, αλλά παράλληλα και στην υγεία». Αρχικά, θα σερβίρει νόστιμη και υγιεινή ταραμοσαλάτα (διαίτης χωρίς άμυλο) με τραγανές αραβικές πίτες και φρέσκια φοκάτσια με δεντρολίβανο, όλα φτιαγμένα με τα χεράκια της.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες της θα απολαύσουν λαβράκι καρπάτσιο «ψημένο» σε εσπεριδοειδή και μαστίχα, ενώ μια πράσινη σαλάτα με ginger θα δροσίσει τους ουρανίσκους.
Για κυρίως πιάτο θα προσφέρονται ραβιόλια με σπανάκι και μαντζουράνα σε σάλτσα από καρύδι, ενώ το δείπνο θα κλείνει με μια τάρτα σοκολάτας με ελαιόλαδο.
Αποδεικνύοντας την προσφορά των υλικών της στην υγεία, η Όλγα Μαλέα αναφέρει συγκεκριμένα: «Η μαστίχα δίνει γλύκα στο φαγητό, ενώ συγχρόνως το κάνει πιο εύπεπτο ή τα φρέσκα μυρωδικά έχουν άφθονα αντιοξειδωτικά και πάει λέγοντας»...
Το μενού κοστίζει 30 ευρώ το άτομο.
Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210-3317527.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
No comments:
Post a Comment