Wednesday, May 18, 2011

Γαστρονομία σε απλά ελληνικά




H Chloé  Monchalin  και ο Φίλιππος Χρονόπουλος πρωτοσυναντήθηκαν το 2003 στις  κουζίνες του Institut Paul Bocuse, όπου σπούδασαν μαζί το  κοινό τους πάθος, την γαστρονομία.

Στη συνέχεια  εργάστηκαν ανάμεσα σε Παρίσι και Λονδίνο, από το 2006 μέχρι και σήμερα σε σπουδαίες κουζίνες δίπλα σε ‘μεγάλους’ chefs  -με αστέρια Michelin και πλήθος άλλων διακρίσεων - όπως οι Joel Robuchon και Michel Troisgros.

Το Breeder Feeder  έχει την  χαρά να φιλοξενήσει το πρώτο τους project  στην Αθήνα,  ξεκινώντας από Παρασκευή 6 Μαίου και κάθε Παρασκευή  για όλο τον  μήνα Μάιο.

Το μενού  που θα μας συστήσει την κουζίνα τους  στέκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους : το  savoir faire της γαλλικής κουζίνας συναντά  την φρεσκάδα των απλών εποχικών  υλικών. 
Η τεχνική της υψηλής γαστρονομίας συναντά τις τοπικές  πρώτες ύλες μέσα από την εναλλαγή των εποχών.

Αλήθεια και φρεσκάδα...
Μυρωδιές και χρώματα...
Γεύσεις και υφές...
Ισορροπία !



MENU

ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
γιαούρτι και ‘Lardo di Colonata’

TO AΥΓΟ
ντομάτα και μπαχαρικά

Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
πατάτες και γλυκά κρεμμύδια

Η GORGONZOLA
μέλι και καρύδια

ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
βασιλικός και βανίλια


τιμή 40 ευρώ


BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα

No comments:

Post a Comment