Wednesday, November 16, 2011

Umami Menu starts on Saturday 26 November 2011


Γλυκό, Ξινό, Πικρό , Αλμυρό  και …. Umami
Ανακαλύψτε την 5η γεύση στο Breeder Feeder με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού από τους Gastronomic Collectiva, κάθε Σάββατο από τις 26 Νοεμβρίου 2011.

H Πέμπτη « θεσπέσια» γεύση - όπως εννοείται στα ιαπωνικά το Umami – βρίσκεται σε διάφορες μαγειρικές πρώτες  ύλες, τις πιο χαρακτηριστικές από τις οποίες χρησιμοποιούν οι Gastronomic Collectiva  σε αυτό το  μενού: σιτάκε , βονίτης, σόγια , οστρακοειδή…

Στα πλαίσια του  Concept  «Απλό φαγητό με σοφιστικέ υλικά» που προτείνει η  Gastronomic Collectiva με τα  εναλλασσόμενα μενού που ετοιμάζει φέτος για το  Breeder Feeder το Umami Μenu δημιουργεί μια νέα γαστρονομική πρόταση σε συνδυασμό με ευφάνταστη παρουσίαση:   οι  funky συσκευασίες μίας χρήσης σε αρμονία με τα κανονικά σκεύη  μάς κάνουν να χαμογελάμε: σούπα σερβιρισμένη σαν milk shake με καλαμάκι, carpaccio μέσα σε κουτάκι από κονσέρβα. Οι  chefs παίζουν με την ιδέα του «γρήγορου» φαγητού και την αισθητική του, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την γεύση και με προτεραιότητα την επιλογή  εκλεκτών πρώτων υλών.




UMAMI MENU

Σούπα Μίσο με μανιτάρια Σιτάκε και αφρό από φύκι Νόρι

Carpaccio από μοσχάρι σε άλμη  με νιφάδες από βονίτη, κάππαρη  και ντρέσινγκ με

  γκρέιπφρουτ

*

Πορτοκάλι με κόλιανδρο  και καραμελωμένο βαλσάμικο σε κουτάλι

*

Σουβλάκι από χτένια και μπέικον και τραγανιστές γλυκοπατάτες paja

Σαλάτα από άγρια ρόκα με παρμεζάνα και σόγια

Μαγιονέζα με άρωμα οστρακοειδών

*

Κρέμα καρότου με αφρό από πράσινο τσάι

*

Τραγανιστά σταφύλια με σοκολάτα

 *

τιμή μενού: 30 ευρώ.

 * * *

H Gastronomic Collectiva ιδρύθηκε από τον Βάσκο Inigo Ocharan και τον Ελληνο – Ιταλό Marko Rossi

Οι δυo τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Σχολή DCT International Hotel Βusiness στην Ελβετία,  όπου σπούδαζαν. ‘Εκτοτε οι δύο chefs και φίλοι εργάστηκαν σε  διάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη ώσπου τελικά  βρέθηκαν στην Ελλάδα  και  δημιούργησαν την ομάδα τους.

Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει  από διαφορετικές κουζίνες  σε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους.

Στο Breeder Feeder  ο Inigo και ο  Marco ετοιμάζουν τα εδέσματα, αλλά είναι και πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά της κουζίνας τους με όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.
 * * *
Reservations:
tel. +30 210 3317527


BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα

No comments:

Post a Comment