Tuesday, January 24, 2012

Around the World Chapter II


Around the World: Νέα Ορλεάνη
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μουσική jazz και bluesvoodoo μαγεία, creole έθιμα και cajun παραδόσεις χωνεύονται εδώ και αιώνες στη Νέα Ορλεάνη κάνοντάς την μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του αμερικάνικου Νότου.
Το πάντρεμα των διαφορετικών πολιτισμών που γέννησε την μουσική jazz και zydeco, που επηρέασε την αρχιτεκτονική και τα γλωσσικά ιδιώματα του τόπου, που ύφανε την μυστικιστική ατμόσφαιρα της πόλης, δημιούργησε και την μοναδική creole κουζίνα .
Γαλλικές και αφρικανικές επιρροές συναντούν την παράδοση του Νότου και τα ντόπια υλικά με αποτέλεσμα μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και πιάτα που έχετε γευτεί.
Χάρη στο νέο μενού των Gastronomic Collectiva θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε νοερά στην Γαλλική Συνοικία, να φάτε gumbo και μετά να κάνετε μια φανταστική βόλτα στην Bourbon Street.



Around the World Menu
Chapter II: Νέα Ορλεάνη



Βασιλική Γαρίδα με sauce remoulade σε κουτάλι
*
Gumbo Chix με λουκάνικο και κρουτόν  
*
Θαλάσσια Πέστροφα με βούτυρο, θυμάρι και αφρό καβουριού


*
Creole Stew από κοτόπουλο με άγριο ρύζι και μπάμιες
*
Μπανάνες  "Foster"  με αφρό κανέλλας

***
τιμή μενού: 30 ευρώ

Reservations:
tel. +30 210 3317527


 ***
BREEDER FEEDER
Περδικά 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 



 ***


BYOB στο BREEDER FEEDER
Το Breeder Feeder καθιερώνει την πρακτική Bring Your Own Bottle, όπου
 μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder.

corkage fee per table: 3 euros


 ***

BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 



*** english version***


Around the World: New Orleans
Saturday 28 January 2012

Jazz & Blues sounds, Voodoo magic, Creole habits and Cajun traditions are being melted since centuries in New Orleans, one of the most exciting cities of the American South.
The mix of the different civilizations gave birth to jazz and zydeco music, influenced the architecture of the city as well as the local dialects and has woven the mystic atmosphere of the place. This mix has also created the unique Creole Cuisine. 
French and African dishes met the recipes of the South and the local ingredients creating some of the most savory courses you have ever tasted.
Thanks to the new menu by Gastronomic Collectiva you will have a chance to “travel” to the French Quarter, taste some Gumbo and take an imaginary walk down Bourbon Street.


Around the World Menu
Chapter II: New Orleans

King Prawn remoulade spoon
*
Gumbo Chix and Sausage Soup with toasted bread
*
Sea Trout a la papillote with butter, thyme and crab foam
*
Creole Chicken Stew with dirty rice and okra
*
Bananas Foster with cinnamon foam
***
menu price: 30 euros
 
Reservations:
tel. +30 210 3317527






BYOB at BREEDER FEEDER
Breeder Feeder embraces the "Bring Your Own Bottle" practice; you can bring your own bottle of wine and enjoy it along with the gastronomic suggestions of our chefs.

corkage fee per table: 3 euros


 ***

BREEDER FEEDER
Perdika 6, Metaxourgio, Athens
tel. +30 210 3317527 








No comments:

Post a Comment