Friday, February 24, 2012

Hinamatsuri Menu this Saturday and Around the World: Chile this Friday

Hinamatsuri Menu
 By the Ningyo Fans
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012  


Hinamatsuri λέγεται στην Ιαπωνία η γιορτή των κοριτσιών.
Στις 3 Μαρτίου, τα κορίτσια γιορτάζουν το φεστιβάλ της κούκλας (Hina – ningyo), επιδεικνύοντας πάνω σε κόκκινο χαλί μια σειρά από αυτοκρατορικές κούκλες στολισμένες με άνθη ροδακινιάς.
Είναι η μέρα που όλη η οικογένεια γιορτάζει την ευτυχία και ευημερία των μικρών κοριτσιών, αλλά και μια μέρα για διασκέδαση και γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό!
Το μενού περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που προσφέρονται στην γιορτή αυτή στα σπίτια της Απω Ανατολής:
Chirazi Sushi, ένα ανοιχτό σούσι που σερβίρεται σε πιάτο, γνωστό και ως "Αυτοκρατορική Σαλάτα", την παραδοσιακή "μαμαδίστικη" Soba Noodle Soup και το Tataki Βeef, ένα είδος γιαπωνέζικου Carpaccio.
Στις 3 Μαρτίου, ανήμερα Hinamatsuri το Breeder Feeder τιμά την γιορτή με ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο από τις Ningyo Fans .



Hinamatsuri Menu

Seaweed  & shrimp salad 
Γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκι και γαρίδα
 * 

Soba Noodle Soup 
Σούπα με Soba Noodle και μανιτάρια σίτακε σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο ζωμό
*
Tataki beef with Oshitashi salad
Γιαπωνέζικο Carpaccio από μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ζάχαρη / Σαλάτα σπανάκι στον ατμό με καβουρδισμένο σουσάμι και bonito flakes
*
Chirashi sushi 
Ανοιχτό σούσι με φύκι νόρι, θαλασσινά, σολωμό, ομελέτα
*
Green Tea Ice cream 
Γιαπωνέζικο σορμπέ από πράσινο τσάι
***
τιμή μενού: 30 ευρώ


Reservations:
tel. +30 210 3317527



 ***



Around the World: Χιλή

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Στα πλαίσια του concept Around The World, οι  Gastronomic Collectiva προσεγγίζουν αυτήν την φορά την μοναδική κουζίνα της Χιλής.
 Η ιδιομορφία της κουζίνας της Χιλής πηγάζει κυρίως από το συνδυασμό της ισπανικής κουζίνας με τα παραδοσιακά συστατικά της Χιλής και τις μεταγενέστερες επιρροές από την Ευρώπη -ιδιαίτερα τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κροατία- και την Μέση Ανατολή. Φρούτα και λαχανικά που έφεραν οι Ισπανοί κατακτητές, ανακατεύτηκαν με ντόπια καρυκεύματα και μπαχαρικά δημιουργώντας απολαυστικά πιάτα.
Σε αυτό το μενού θα γευτείτε spicy μύδια, την χαρακτηριστική σούπα με θαλασσινά, Paila marina, και κρέας μαριναρισμένο σε καρυκεύματα από την Χιλή και κλείνοντας τα μάτια θα ταξιδέψετε στην «Χώρα των ποιητών» της Λατινικής Αμερικής.


Around the World Menu

Chapter V: Χιλή

Μύδια με σάλτσα ceviche και πάστα ντομάτας με τσίλι σε φρυγανισμένο ψωμί 
*
Σούπα με θαλασσινά, ψάρι και κόλιανδρο
* 
Πιτάκι με καλαμπόκι και κοτόπουλο και σαλάτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ντομάτα 
* 
Pork ribs με μπαχαρικά από την Χιλή και gravy γλυκοπατάτας 
*
Κρέμα απο γάλα και φρούτα με αφρό κανέλας και μπανάνας
***
τιμή μενού: 30 ευρώ

Reservations:

tel. +30 210 3317527





 **********



BYOB στο BREEDER FEEDER




Το Breeder Feeder καθιερώνει την πρακτική Bring Your Own Bottle, 
καθώς μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder.

corkage fee per table: 3 euros


 ***

BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 

No comments:

Post a Comment