Tuesday, October 30, 2012

Breeder Feeder is back this Saturday


SLOW FOOD, LONG PLEASURE, GOOD LIFE
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μετά από ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι, η νέα σεζόν στο Breeder Feeder
εγκαινιάζεται με το νέο  project
της Gastronomic Collectiva: “Από την φάρμα … στο τραπέζι”
Στόχος του η εξεύρεση, συλλογή και επεξεργασία προϊόντων σύμφωνα με την εποχικότητα, την φρεσκάδα και την τοπικότητα.
Η ανάδειξη υλικών ξεχασμένων μέχρι τώρα στην Ελλάδα, δίνει την αφορμή για ένα καινούριο γαστρονομικό ταξίδι -εντός συνόρων- που ξεκινάει
από μικρές τοπικές φάρμες  και  καταλήγει σε γεύσεις μοναδικές,
εκλεπτυσμένες και παραδοσιακές.
Η συνεργασία με μικρούς, τοπικούς  παραγωγούς,
εξασφαλίζει την ποιότητα και την φρεσκάδα των υλικών  και συντάσσεται με τις πιο σύγχρονες γαστριμαργικές τάσεις ανά τον κόσμο.
Στο πρώτο κεφάλαιο, συνεργάτης Το Ραδίκι.

photo credit: Photoharrie

SLOW FOOD MENU
CHAPTER I
Σαλικόρνια με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου
*
Σούπα από φακές Εκγλουβής με μυζήθρα και φρέσκο αυγό ποσέ 
*
‘Αγρια χόρτα τσιγαριαστά με στάκα και λεμονοθύμαρο 
*
Φαραόνια με κρούστα από θυμάρι και θρούμπι
με συνοδεία από
πατατούλες Μεσσηνίας και ψητά καρότα με σπιτικό βούτυρο 
*
Πουτίγκα  σπιτικού ψωμιού με βούτυρο, φρέσκα αυγά
 και πορτοκαλόμελο
***
τιμή μενού: 30 ευρώ

Reservations:
tel. +30 210 3317527
  ***

BYOB στο BREEDER FEEDER

Το Breeder Feeder έχει καθιερώσει την πρακτική Bring Your Own Bottle, 
καθώς μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder.

corkage fee per table: 3 euros

 ***

Gastronomic Collectiva
 
To Breeder Feeder συνεχίζει την συνεργασία με την Gastronomic Collectiva, την σύνθεση της οποίας αποτελούν ο γνωστός μας Marko Rossi και το νέο μέλος
 Γιάννης Κατσανδρής, που έρχεται να προσθέσει τις αιγαιοπελαγίτικες minimal καταβολές του στην ομάδα. 
‘Εχει διακριθεί ως μέλος της Aegean Cuisine και έχει μακρά υπηρεσία στον επαναπροσδιορισμό των ελληνικών παραδοσιακών υλικών .
 ***
Το Ραδίκι 
Eδώ και χιλιάδες χρόνια οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν σε αυτό τον τόπο, θεμελίωσαν μια διατροφή βασισμένη στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου. Άγρια χόρτα, ρίζες, βότανα, καρποί, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, επιλεγμένα και μαγειρεμένα με σοφία συλλέγονταν ή καλλιεργούνταν και βρίσκονταν καθημερινά στο τραπέζι των Ελλήνων εξασφαλίζοντας τους υγεία και μακροβιότητα. Αν και οι γιαγιάδες μας δεν ήξεραν να ερμηνεύσουν με γαστριμαργικούς ή επιστημονικούς όρους τα χαρακτηριστικά αυτών των τροφών, κατάφερναν πάντα να τα συνδυάζουν αρμονικά, δημιουργώντας εύγευστα και θρεπτικά γεύματα για την οικογένεια τους.
Αυτή η συσσωρεμένη εμπειρία αιώνων έχτισε μια πολύτιμη γνώση για την εξεύρεση, συντήρηση και καλλιέργεια της τροφής που περνούσε από γενιά σε γενιά και ήταν το βασικό εργαλείο επιβίωσης. Στις μέρες μας αυτή η γνώση έχει αρχίσει να χάνεται καθώς ο άνθρωπος των συγχρόνων μεγαλουπόλεων ούτε συλλέγει ούτε ασχολείται με την παραγωγή της τροφής του. Το «Ραδίκι» είναι μια υπηρεσία εξεύρεσης τροφής που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία αυτού του αληθινού φαγητού.

***
BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 


  

No comments:

Post a Comment