Tuesday, November 13, 2012

Breeder Feeder -Νέο γευστικό project







Έχει την… τάση να ακολουθεί τα food trends. Για το εστιατόριο της γκαλερί «The Breeder» στο Μεταξουργείο το λέω, που μετά τα περσινά ταξίδια του ανά τον κόσμο, επανέρχεται με νέο project, το οποίο φοράει άρωμα ελληνικής υπαίθρου. Η Gastronomic Collectiva –πλέον το ντουέτο είναι Marko Rossi - Γιάννης Κατσανδρής- βασίζει τις καινούργιες μαγειρικές εμπνεύσεις της στην τοπικότητα, την εποχικότητα και την φρεσκάδα των υλικών. Στο πρώτο μενού/κεφάλαιο της νέας «διαδρομής» του «Breeder Feeder» και της κουζίνας του, αυτό το Σάββατο 3/11, συνεργάζεται με τους ερευνητές τροφής το «Ραδίκι» (περισσότερα για το «Ραδίκι» διαβάστε εδώ). Αποτέλεσμα; Σαλικόρνια με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου, σούπα από Εγκλουβής με μυζήθρα και αυγό ποσέ, άγρια χόρτα τσιγαριαστά με στάκα και λεμονοθύμαρο, φαραόνια με κρούστα από θυμάρι και θρούμπι, μαζί με πατατούλες Μεσσηνίας και ψητά καρότα με σπιτικό βούτυρο. Και για το τέλος, πουτίγκα σπιτικού ψωμιού με βούτυρο, φρέσκα αυγά και πορτοκαλόμελο. Το μενού κοστίζει € 30, ενώ μπορείτε να φέρετε και το δικό σας κρασί (το corkage fee είναι € 3). 
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, 2103317527 
φωτό: Photoharrie

Άντζελα Σταματιάδου astamatiadou@athinorama.gr
02/11/2012

No comments:

Post a Comment