Friday, November 8, 2013

Saturday 9th of November: The New Comfort - fall version

BREEDER FEEDER

***

The New Comfort

Fall version

by natachef & Nikos

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το νέο φθινοπωρινού μενού στο Breeder Feeder υποδέχεται την αλλαγή του καιρού αναμιγνύοντας ποικίλες εμπειρίες, κουλτούρες και γεύσεις, ταιριαστές με την διάθεση της φύσης, αλλά και την δική μας.
Αυτή η εποχή μας χαρίζει μια συγκομιδή από υπέροχους, μελωμένους καρπούς: σταφύλια, κυδώνια, κάστανα, κολοκύθες, φουντούκια, καρύδια. Η γη γεννάει γευστικές ρίζες: μαραθόριζα, σελινόριζα, καρότα, γλυκοπατάτες. Για την περίοδο που ξεκινά με το Halloween και μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο, τα εποχιακά υλικά εναρμονίζουν την μετάβαση του οργανισμού από τις τελευταίες χρυσές μέρες του φθινοπώρου στην καρδιά του χειμώνα. Τα εδέσματα μας καθησυχάζουν και μας γειώνουν, σαν μια στοργική αγκαλιά, ενώ ταυτόχρονα να μας δίνουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Το New Comfort συνδυάζει τα εδώδιμα με τα αποικιακά: αγνά οπωροκηπευτικά και κρέατα από τη Μάνη συνθέτουν αγαπημένα πιάτα που βρίσκεις σε μια εξοχική αγροικία της Αγγλίας ή της Ιρλανδίας, με μια ολιστική, fusion προσέγγιση. To αίσθημα της θαλπωρής δημιουργείται με την προσθήκη νέων συστατικών, αντικαθιστώντας τα βαριά γαλακτοκομικά με πλούσιο αλλά ελαφρύ γάλα καρύδας, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά της Ανατολής και μυρωδικά της Μεσογείου, πιο εύπεπτα και αρωματικά.
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην καρδιά του φθινοπώρου και την κουζίνα του Breeder Feeder.
natachef_fall

The New Comfort Menu

Πικάντικο chutney δαμάσκηνου σε αυθεντικό ψωμάκι naan με σπόρους μαύρου κύμινου
***
Σούπα κολοκύθας και ψημένου μήλου με μπαχαρικά και γάλα καρύδας
***
Σαλάτα με ρόκα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, σταφύλια και κολοκυθόσπορο
***
Ζουμερό μοσχαράκι σε σάλτσα μαύρης μπύρας, με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και πουρέ μαραθόριζας με αρωματικά βότανα
***
Apple crumble με φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς, βερίκοκα, σταφίδες και stem ginger με αιγοπρόβειο γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
***
τιμή μενού: 30 ευρώ
Reservations:
feeder@thebreedersystem.com
tel. +30 210 3317527
*
***

natachef & Nikos

Η natachef και ο Νίκος γνωρίστηκαν ενώ σπούδαζαν γραφιστική και φωτογραφία αντίστοιχα, καθώς είχαν μια κοινή αγάπη για το φαγητό, τη μουσική και τα ταξίδια. Με πλούσιες γαστρονομικές αναφορές, τιμούν τα φρέσκα, ανεπεξέργαστα υλικά και εξερευνούν με τόλμη νέες γεύσεις.
***

BREEDER FEEDER

Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527
feeder@thebreedersystem.com
http://www.twitter.com/#!/breederfeeder

No comments:

Post a Comment