Saturday, February 26, 2011

Rainbow Green Live Food by Nina (aka Veggie Wedgie)


Wednesday 9, Saturday 12, Sunday 13 & Tuesday 15 March 2011



Amuse Bouche
King Oyster Mushroom Scallop with Dill Cream, Lemon Chamomile Glaze
 & Blue-Green Algae Sprinkles
First course
Fennel Avocado Soup with Crispy Eggplant Bacon & Cardamom Sprouts
Second course
Hijiki Seaweed, Grated Beet, Carrot Strips & Supremed Orange Salad in Creamy Tahini-Umemboshi Dressing
Palate Cleanser
Yerba Buena Frozen Shot
Third course
Rolls with Herbed Tomato Mushroom Meat, Caramelized Onions & Nut Cream Cheese served with Apricot Dipping Sauce & Farmer’s Market Salad with Apple Cider Vinaigrette.
Fourth course
Madagascar Vanilla Bean Semifreddo & Spiced Candied Almonds on a bed of Papaya Ceviche


Menu price: 30 euros

The Rainbow Green Live Food  is a raw, plant based menu. All ingredients used are of plant origin, so that excludes all animal flesh, dairy and other by-products. Also, being a raw menu, the food is not cooked over 43 C so that the nutritional value and enzymes of the food is preserved. Ingredients used are mostly local and seasonal and include fresh herbs, greens, vegetables, fruits, seaweed, seeds, nuts, sprouts, cold-pressed oils and spices. The food is prepared with techniques such as soaking, sprouting, blending, freezing and dehydrating. This way you can experience all the foods in their highest vibrancy, just like nature intended.

Live food is a very powerful and mindful way to eat. Since the ingredients are so pure and unadulterated, the food has amazing healing properties and feeds the physical and emotional body, mind, and spirit. Unlike cooked foods that are usually beige or brown, raw food is very vibrant and colorful, like a rainbow. 

Each color represents different qualities, nutrients and energies :
Orange food is anti-spasmodic and is excellent for pains and cramps. It helps to strengthen the lungs. Emotionally, it opens up your joy and expansiveness. It promotes vitality and mental clarity. Red food speeds up circulation, creates fire, yang energy and heats up the body from internal organs to hands and feet. Yellow food is a stimulant. It strengthens nerves, digestion and awakens the mind. Green food is highly nutritious, a blood cleanser, bactericide and natural tranquilizer. It helps to calm the mind and keep emotional balance. Purple/blue food promotes spiritual, mental work. It is cooling and soothing, filled with yin energy.
__________________________________

Amuse Bouche
Όστρακα από Βασιλικά  Πλευρώτους με Κρέμα Άνηθου, Σως Λεμόνι -Χαμομήλι 
& Νιφάδες Μπλε-Πράσινης Άλγης
Πρώτο Πιάτο
Σούπα Φινόκιο Αβοκάντο με Τραγανά Τσιπς Καπνιστής Μελιτζάνας 
και Φύτρα Καρδάμου
Δεύτερο Πιάτο
Φύκια Χιτζίκι, Τριμμένο Παντζάρι, Κορδέλες Καρότου & Φέτες Πορτοκαλιού με Σάλτσα Ταχίνι-Ουμεμπόσι
Αλλαγή Γεύσης
Yerba Buena Παγωμένο Σφηνάκι 
Τρίτο Πιάτο
Ρολλά γεμιστά με Κοκκινιστή ψίχα Μανιταριού, Καραμελωμένα Κρεμμύδια, Τυρί Κρέμα Κάσιους σερβιρισμένο με Σάλτσα Βερύκοκο, Φρέσκια Σαλάτα του Αγρότη και Βινεγκρέτ Μηλόξυδου.
Τέταρτο Πιάτο
Σεμιφρέντο με Βανίλια Μαδαγασκάρης & Καραμελωμένα Κουφέτα Αμυγδάλων σερβιρισμένα πάνω από Σεβίτσε Παπάγιας


Τιμή μενού: 30 ευρώ 




Το μενού είναι ωμοφαγικό και βασισμένο σε φυτικά υλικά. Δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζωικά προιόντα όπως κρέας, γαλακτοκομικά και άλλα υπο-προιόντα. Επίσης τα πιάτα δεν είναι μαγειρεμένα σε θερμοκρασία πάνω απο 43 βαθμούς κελσίου ώστε η διατροφική τους αξία και τα ένζυμα διατηρούνται. Τα υλικά είναι κυρίως εποχιακά και τοπικά και περιλαμβάνουν φρέσκα βότανα, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά, φύκια, σπόρους, ξηρούς καρπούς, φύτρα, λάδια ψυχρής έκθλιψης και μπαχαρικά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του φαγητού είναι το μούλιασμα και φύτρωμα,  η πολτοποίηση, το πάγωμα και η αποξήρανση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γευτούμε όλες τις τροφές στην υψηλότερη τους ενεργειακή συχνότητα, έτσι όπως πρόβλεψε η φύση.

Η ωμοφαγία είναι ένας πολύ δυναμικός και ευαισθητοποιημένος τρόπος διατροφής. Επειδή όλα τα υλικά είναι τόσο αγνά και ακατέργαστα, το φαγητό έχει δυνατές θεραπευτικές ιδιότητες ενώ τρέφουν παράλληλα το φυσικό και το ενεργειακό σώμα. Αντίθετα με τα μαγειρεμένα φαγητά που συνήθως είναι μπεζ-καφέ, το ωμοφαγικό φαϊ είναι πολύχρωμο, σαν ουράνιο τόξο. 
Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετικές ιδιότητες, θρεπτικά συστατικά και ενέργειες:

Το πορτοκαλί είναι αντισπασμωδικό και εξαιρετικό για πόνους και κράμπες. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των πνευμώνων. Συναισθηματικά, ξεκλειδώνει αισθήματα ευφορίας, ζωτικότητας και καθαρής σκέψης.
Το κόκκινο ανεβάζει την κυκλοφορία, δημιουργεί φωτιά, γιανγκ ενέργεια, και ζεσταίνει το σώμα εσωτερικά και εξωτερικά.
Το κίτρινο είναι τονωτικό. Δυναμώνει τη χώνεψη και ξυπνάει τη σκέψη.
Το πράσινο είναι αιμοκαθαρκτικό, βακτηριοκτόνο και φυσικό ηρεμιστικό. Βοηθάει στην συναισθηματική ισσοροπία.
Το μπλε/μωβ προάγει το πνευματική σκέψη. Είναι κατευναστικό και δροσιστικό, γεμάτο γιν ενέργεια.

Για την Νίνα :
Η Νίνα ξεκίνησε να ασχολείται με την διατροφή και τιν μαγειρική πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν μπήκε στον κόσμο της χορτοφαγίας. Συνειδητοποίησε πόσο περιορισμένη ήταν η διατροφή της πριν και πόσες ενδιαφέροντες τροφές και γεύσεις υπάρχουν που αγνοούνται λόγο της υπερκατανάλωσης ζωικών προιόντων στην καθημερινότητα. Ξεκίνησε ένα μπλόγκ, το www.veggie-wedgie.com, όπου μοιράζεται τις διατροφικές τις περιπέτειες και δημιουργικές συνταγές. Έχει μαγειρέψει και διδάξει σεμιναρια μαγειρικής σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Πρόσφατα, βρέθηκε στην Οκλαχόμα όπου φοίτησε στην ωμοφαγική σχολή σεφ 105 degrees του διάσημου σεφ Matthew Kenney. Μέσα από την μαγειρική της προσπαθεί να μεταδώσει έναν ευαισθητοποιημένο, αληθηνό τρόπο διατροφής.

1 comment:

  1. http://velvetmagazine.gr/2010/06/interview-with-nina-vegan/

    ReplyDelete