Tuesday, November 29, 2011

UMAMI MENU II this Saturday, December 3rd!


Γλυκό, Ξινό, Πικρό , Αλμυρό  και …. Umami



Ανακαλύψτε την 5η γεύση με το UMAMI II, το δεύτερο μενού που σχεδίασαν ειδικά για το Breeder Feeder οι Gastronomic Collectiva,  αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011.
H Πέμπτη « θεσπέσια» γεύση - όπως εννοείται στα ιαπωνικά το Umami – βρίσκεται σε διάφορες μαγειρικές πρώτες ύλες, τις πιο χαρακτηριστικές από τις οποίες χρησιμοποιούν οι Gastronomic Collectiva  σε αυτό το μενού: σιτάκε , βονίτης, σόγια, οστρακοειδή…
Στα πλαίσια του Concept «Απλό φαγητό με σοφιστικέ υλικά» που προτείνει η Gastronomic Collectiva με τα εναλλασσόμενα μενού που ετοιμάζει φέτος για το Breeder Feeder, το Umami Μenu δημιουργεί μια νέα γαστρονομική πρόταση σε συνδυασμό με ευφάνταστη παρουσίαση: οι funky συσκευασίες μίας χρήσης σε αρμονία με τα κανονικά σκεύη  μάς κάνουν να χαμογελάμε: σούπα σερβιρισμένη σαν milk shake με καλαμάκι, carpaccio μέσα σε κουτάκι από κονσέρβα. Οι chefs παίζουν με την ιδέα του «γρήγορου» φαγητού και την αισθητική του, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την γεύση και με προτεραιότητα την επιλογή  εκλεκτών πρώτων υλών.


UMAMI MENU II

Σούπα Μίσο με αφρό από φύκι Νόρι
Μαριναρισμένες Αντζούγιες με σαλάτα από Wakame και σταφύλια
*
Μπουκιές από παντεσπάνι μπρόκολου με μαρμελάδα τομάτα
*
Umami burger από μοσχαρίσιο κιμά με μανιτάρια shitake, νιφάδες βονίτη και μαγιονέζα με άρωμα οστρακοειδών
Τραγανιστά πατατάκια με καπνιστή πάπρικα
Σαλάτα σπανάκι με ροκφόρ, αχλάδι και καρύδια
*
Κρέμα καρότου με αφρό από πράσινο τσάι
*
Σοκολατάκια με καραμελωμένο Γκρέιπφρουτ
*
τιμή μενού: 30 ευρώ. 
 * * *
H Gastronomic Collectiva ιδρύθηκε από τον Βάσκο Inigo Ocharan και τον Ελληνο – Ιταλό Marko Rossi
Οι δυo τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Σχολή DCT International Hotel Βusiness στην Ελβετία,  όπου σπούδαζαν. ‘Εκτοτε οι δύο chefs και φίλοι εργάστηκαν σε  διάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη ώσπου τελικά  βρέθηκαν στην Ελλάδα  και  δημιούργησαν την ομάδα τους.
Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει  από διαφορετικές κουζίνες  σε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους.
Στο Breeder Feeder  ο Inigo και ο  Marco ετοιμάζουν τα εδέσματα, αλλά είναι και πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά της κουζίνας τους με όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.
 * * *


Reservations:
tel. +30 210 3317527


BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα

No comments:

Post a Comment