Wednesday, December 7, 2011

This Friday & Saturday at Breeder Feeder!


Αυτή την εβδομάδα το  Breeder Feeder μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς και παρουσιάζει 
την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τις Food Queens με το σπέσιαλ μενού "I'll be home for Christmas...." 
και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου την Gastronomic Collectiva με το καινούριο χειμερινό "December Menu".
****


I ‘ ll be  home for Christmas …
By the Food Queens 

Oι  εκπληκτικές Food Queens  επιστρέφουν στο Breeder Feeder με ένα μενού σε γιορτινό  πνεύμα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
To δημιουργικό ντουέτο υπόσχεται να επαναλάβει τις επιτυχημένες γευστικές βραδιές της περσινής χρονιάς με ακόμη περισσότερες γεύσεις και αρώματα.
Η κουζίνα τους συνδυάζει την ζεστασιά του comfort – homy φαγητού με ένα contemporary twist που κεντρίζει το ενδιαφέρον και τις αισθήσεις.
Η ζουμερή γαλοπούλα με αρωματικά και η ζεστή σούπα κάστανο  με sherry  - που  προαναγγέλλουν  γευστικά τα Χριστούγεννα - θα σας μείνουν αξέχαστα!

MENU
Chips γλυκοπατάτας με dip από κατσικίσιο τυρί, μέλι και δενδρολίβανο
Σούπα κάστανο με sherry και κρουτόν παρμεζάνας
Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, ψητή κολοκύθα, σταφίδες, καρύδια, μαύρο σουσάμι και maple syrup vinaigrette
Ψητή γαλοπούλα με πορτοκάλι, μέλι και δενρολίβανο, γέμιση με πράσο και μήλο και ψητές ροδέλες πατάτας
*
Αρωματική μους λευκής σοκολάτας με ganache σοκολάτας  
*

τιμή μενού: 35 ευρώ



*****
Αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, το νέο December Menu των Gastronomic Collectiva εστιάζει στα φρέσκα, εποχιακά υλικά και την μεσογειακή κουζίνα, την οποία τιμούν ιδιαίτερα οι chefs, Marko Rossi και Inigo Ocharan. 

Γευστικές απολαύσεις του χειμώνα όπως η μαύρη τρούφα, η γλυκιά κολοκύθα, το μανταρίνι  συναντούν ανάλαφρα υλικά και μυρωδικά με αποτέλεσμα ένα μενού που ξαφνιάζει ευχάριστα.



December Menu
Κολοκυθόσουπα με μπέικον και λάδι μαύρης τρούφας
*
Μπακαλιάρος à la Papillote με βότανα, φρέσκα λαχανικά και sauce hollandaise
*
Γλυκό μανταρίνι με κόλιανδρο και γλάσο κρασιού σε κουτάλι
*
Αρνί γεμιστό με μυρωδικά με άρωμα Pinot Noir / γαλλικές πατατούλες με δενδρολίβανο / κόκκινο λάχανο με μηλίτη
*
Mille feuilles με κρέμα λεμόνι και κομπόστα από μούρα
*
τιμή μενού: 30 ευρώ.
***
H Gastronomic Collectiva ιδρύθηκε από τον Βάσκο Inigo Ocharan και τον Ελληνο – Ιταλό Marko Rossi
Οι δυo τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Σχολή DCT International Hotel Βusiness,  στην Ελβετία,  όπου σπούδαζαν. ‘Εκτοτε οι δύο chefs και φίλοι εργάστηκαν σε  διάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη ώσπου τελικά  βρέθηκαν στην Ελλάδα  και  δημιούργησαν την ομάδα τους.
Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει  από διαφορετικές κουζίνες  σε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους.
Στο Breeder Feeder  ο Inigo και ο  Marco ετοιμάζουν τα εδέσματα, αλλά είναι και πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά της κουζίνας τους με όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.
 * * *
Reservations:
tel. +30 210 3317527


BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα


No comments:

Post a Comment