Wednesday, February 1, 2012

Around the World Chapter III


Around the World: Περού

Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η φήμη της Περουβιανής κουζίνας, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο με αρκετά εστιατόρια ανά τον κόσμο και τον χαρακτηρισμό της Λίμα, ως γαστρονομικής πρωτεύουσας της Λατινικής Αμερικής.
Έχει ως βάση την κληρονομιά των αρχέγονων λαών εξελιγμένη και εμπλουτισμένη μέσα από τους αιώνες χάρη στην συνεισφορά των αποίκων: Ισπανών, Αφρικανών και πιο πρόσφατα Κινέζων και Γιαπωνέζων.
Άλλος ένας παράγοντας που καθορίζει την γαστρονομική υπεροχή είναι η μεγάλη ποικιλία φρέσκων προϊόντων, που στα επιδέξια χέρια των Περουβιανών σεφ εμπλουτίζουν τα πιάτα με συνεχόμενους δημιουργικούς πειραματισμούς σε μπαχαρικά, αρώματα και γεύσεις.
Oι Gastronomic Cοllectiva με αυτό το μενού τιμούν την παράδοση των Ίνκας και μας προσκαλούν σε μια νέα γαστρονομική περιπέτεια.



Around the World Menu
Chapter IΙI: Περού

Ceviche από λαβράκι με μάνγκο
*
Σούπα λαχανικών των Ίνκας με κινόα και κόλιανδρο
*
Empanada με τόνο και Περουβιανή καυτερή σάλτσα Huancaina
*
Sancochado με κρέας και κοτόπουλο με συνοδεία ρυζιού Arequipa
*
Περουβιανή κρέμα μαρέγκα με σιρόπι καραμέλας 
***
τιμή μενού: 30 ευρώ


Reservations:
tel. +30 210 3317527





 ***

BYOB στο BREEDER FEEDER





Το Breeder Feeder καθιερώνει την πρακτική Bring Your Own Bottle, όπου
 μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder.

corkage fee per table: 3 euros


 ***

BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 



*** english version***


Around the World: Peru
Friday 3rd & Saturday 4th of February 2012

The reputation of Peruvian cuisine is spreading more and more due to plenty of restaurants around the world and to the denomination of Lima as the gastronomic capital of Latin America.
 It builds upon the legacy of primordial people, developed and enriched through the centuries thanks to the contribution of the colonists: Hispanic, Africans and more recently Chinese and Japanese.
Another factor that determines the culinary excellence is the large variety of fresh products, which in the skillful hands of Peruvian chefs enrich dishes with creative experimentation in spices, fragrances and flavors.
With this menu, the Gastronomic Collectiva is honoring the tradition of Incas and invites us to a new culinary adventure.



Around the World Menu
Chapter III: Peru

Seabass Ceviche with Mango

*

Inca Quinoa Vegetable Soup with Coriander

*

Tuna Empanada with Huancaina Spicy Sauce

*
Sancochado Stew with Beef and Chicken Chunks
Arequipa Style Rice
*
Suspiro a la Limena il Manjarblanco
***

menu price: 30 euros


Reservations:


tel. +30 210 3317527

 ***
http://www.twitter.com/#!/breederfeeder





 ***


BYOB at BREEDER FEEDER


Breeder Feeder embraces the "Bring Your Own Bottle" practice, 
as  you can now bring your own bottle of wine and enjoy it along with the gastronomic suggestions of our chefs.

corkage fee per table: 3 euros



 ***

BREEDER FEEDER
Perdika 6, Metaxourgio, Athens
tel. +30 210 3317527 







No comments:

Post a Comment