Wednesday, February 27, 2013

Happy Hinamatsuri This Saturday!


Happy Hinamatsuri!

By the Ningyo Fans

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Hinamatsuri λέγεται στην Ιαπωνία η γιορτή των κοριτσιών, που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου. Τότε τα κορίτσια τιμούν το φεστιβάλ της κούκλας (Hina – ningyo), επιδεικνύοντας πάνω σε κόκκινο χαλί μια σειρά από αυτοκρατορικές κούκλες στολισμένες με άνθη ροδακινιάς. Είναι μια μέρα που όλη η οικογένεια γιορτάζει για την ευτυχία των μικρών κοριτσιών, αλλά και μια μέρα για διασκέδαση και γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό!
Το μενού περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που προσφέρονται στην γιορτή αυτή στα σπίτια της Απω Ανατολής: Chirazi Sushi, σούσι που σερβίρεται σε πιάτο, γνωστό και ως «Αυτοκρατορική Σαλάτα», παραδοσιακή μαμαδίστικη Soba noodle soup, Tataki beef, το περίφημο γιαπωνέζικο Carpaccio. Μετά από την μεγάλη απήχηση, το Breeder Feeder αφιερώνει το Σάββατο 2 Μαρτίου στην γιορτή.
Time to celebrate Hinamatsuri!
Breeder Feeder

Hinamatsuri Menu

Γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκι wakame και γαρίδα
*
Σούπα με soba noodles, φρέσκο ginger και μανιτάρια shiitake σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο ζωμό
*
Γιαπωνέζικο carpaccio από μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ζάχαρη / Oshitashi σπανάκι στον ατμό με καβουρδισμένο σουσάμι
*
Chirashi sushi: Σούσι με ψάρια, λαχανικά, ομελέτα και φύκι νόρι σε πιάτο
*
Sake Nama Choco: τρουφάκια σοκολάτας με σάκε
*
τιμή μενού: 30 ευρώ
Breeder Feeder Ningyo Fans

The Ningyo Fans

Η Βίκυ Κωστοπούλου και η Λία Μανσόλα αθεράπευτες fans της Ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στην καταπληκτική μαγείρισσα και Γιαπωνέζα μαμά Εμίκο Τσουτσούμι, επαναλαμβάνουν την εμπειρία και την μοιράζονται με τους θαμώνες του Breeder Feeder.

No comments:

Post a Comment