Tuesday, November 12, 2013

Beaujolais mon Amour!

Two Minutes Angie & Κώστας Παπαχαραλάμπους

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

To φαινόμενο Beaujolais ξεκίνησε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Beaujolais, στη Νότια Βουργουνδία. Εκεί, από την δεκαετία του '50 τα τοπικά οινοποιεία ξεκινούν αμέσως μετά τον τρύγο να παράγουν ένα ερυθρό κρασί που βγαίνει στην αγορά σε χρόνο-ρεκόρ!
Kάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη το αγαπημένο κρασί με τον πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα είναι έτοιμο να γυρίσει τον κόσμο!
Το Breeder Feeder γιορτάζει τον ερχομό του νέου Beaujolais 2013 σε μια ξεχωριστή βραδιά με ένα μενού σχεδιασμένο από την food blogger Two Minutes Angie και τον Κώστα Παπαχαραλάμπους, εμπνευσμένο και … ποτισμένο από το κρασί.
Όλα τα πιάτα συνοδεύονται αρμονικά από το Beaujolais και συνδυάζουν την γαλλική κουζίνα με την ελληνική τοπική παράδοση.
Est arrivé! Chez Breeder Feeder, Σάββατο 23 Νοεμβρίου.
beaujolais-nouveau
Beaujolais mon amour menu
Μανιτάρι πορτομπέλο με πέστο και κατσικίσιο τυρί
***
Μύδια σε κρασοπότηρο με σκορδόψωμο
***
Σαλάτα φινόκιο julienne με σταφύλι
***
Coq au vin à la grecque
***
Tarte-Accident με αχλάδια ποσέ
***
τιμή μενού 30 ευρώ
ή
40 ευρώ μαζί με ένα μπουκάλι Beaujolais Louis Jadot ανά δύο άτομα
***
Reservations:
feeder@thebreedersystem.com
tel. +30 210 3317527

Two Minutes Angie


Η food blogger Two MInutes Angie γράφει με πάθος και πίστη στο ελληνικό φαγητό και τους έλληνες παραγωγούς. Εκτός από το μπλογκ της γράφει κάθε βδομάδα στην ηλεκτρονική εφημερίδα LIFO και στο μηνιαίο περιοδικό Αλάτι & Πιπέρι. Tον χειμώνα μαγειρεύει στο εστιατόριο The Breeder Feeder της γκαλερί The Breeder και το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά για τουρίστες που ενθουσιάζονται με τις πιo απλές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Κάθε Κυριακή μαγειρεύει στη Συλλογική Κουζίνα της Οργάνωσης Γη.
Tαξιδεύει και …μαγειρεύει και γράφει μαγειρεύοντας.

Κώστας Παπαχαραλάμπους

Αν δεν ήταν σεφ θα ήθελε να είναι μπασίστας, φωτογράφος, μουσικός, αρχαιολόγος, φιλόσοφος κι αστρονόμος. Είναι 26 χρονών κι ονειρεύεται να μαγειρέψει κάποτε το "Ιδανικό Δείπνο" για τον “Δειπνοσοφιστή” Ζουράρη.
Δεν έχει αποφοιτήσει από σχολή μαγειρικής. Ξεκίνησε να μαγειρεύει στο εστιατόριο “48” (με σεφ τον Χριστόφορο Πέσκια) στα δεκαεπτά του και από τότε έχει μαγειρέψει με τον Andoni Luis Anduriz (καλύτερος σεφ για το 2012), για τον Joel Robuchon (σεφ του 20ου αιώνα) και τον Arzak.
Είναι εγγονός του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου και πιστεύει ότι τον έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλον στον τρόπο σκέψης και ζωής.

--------------

BREEDER FEEDER

Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527
feeder@thebreedersystem.com
http://www.twitter.com/#!/breederfeeder

No comments:

Post a Comment