Thursday, January 2, 2014

The Breeder Feeder in InStyle.gr

"Ένα διαφορετικό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας" from InStyle.gr

9/11/2013




Στον δεύτερο όροφο της gallery The Breeder στο Μεταξουργείο βρίσκεται το Breeder Feeder, ένα εστιατόριο λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Πρόκειται περισσότερο για έναν εικαστικό χώρο ανταλλαγής γεύσεων παρά για ένα κλασικό εστιατόριο υψηλής αισθητικής. Στην πραγματικότητα αυτό μεταφράζεται ως εξής: κάθε Σάββατο (σχεδόν) μια διαφορετική ομάδα καταλαμβάνει την μικροσκοπική κουζίνα του Feeder, διαμορφώνοντας ένα θεματικό μενούπολλαπλών πιάτων, το οποίο σερβίρεται στην τιμή των 30 ευρώ. Από την κουζίνα του Feeder έχουν περάσει από chef, όπως ο Marko Rossi (head chef του Nixon και founder του νέου γαστρονομικού site Maintanos.com) μέχρι καλλιτέχνες και ηθοποιοί, ενώ κοινό όλων είναι η αγάπη τους για τη μαγειρική. Η ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου με τις folk λεπτομέρειες και το χαμηλό φωτισμό δημιουργούν μία εκπληκτικά cosy ατμόσφαιρα, καταλήγεις πάντα να συναντάς γνωστούς στα διπλανά τραπέζια, ενώ στο τέλος της βραδιάς επωφελείσαι και με ένα private tour στην έκθεση που φιλοξενεί στους κάτω ορόφους της η Breeder.






Αυτή τη σεζόν στο Breeder Feeder πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Natachef, της οποίας η μεγάλη προσαρμοστικότητα και η τρομερή έλλειψη συγκέντρωσης την έχουν οδηγήσει να επεκταθεί σε πολλούς τομείς. Μπορεί να την έχετε ακούσει να τραγουδάει σε κάποιο bar της πόλης με τις Berlin Brides ή να την έχετε δει να παρουσιάζει ταινίες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, αλλά ο τίτλος της chef της έχει μείνει από την εποχή που έκανε catering από τη μικροσκοπική της κουζίνα. Όπως είναι φανερό αγαπά να πειραματίζεται με ήχους και γεύσεις, κάτι που έκανε και κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης σεζόν. (Hint: Στο τέλος της βραδιάς μπορεί να βγει από την κουζίνα και να κάνει ένα impromptu performance).



Μαζί με τον καλό της φίλο Νίκο στην κουζίνα του Breeder Feeder η Natachef παρουσιάζει το New Comfort Menu, αναμιγνύοντας ποικίλες εμπειρίες, κουλτούρες και γεύσεις, ταιριαστές με τη διάθεση της φθινοπωρινής φύσης αλλά και την δική μας. Το New Comfort συνδυάζει τα εδώδιμα είδη με τα αποικιακά: αγνά οπωροκηπευτικά και κρέατα από τη Μάνη συνθέτουν αγαπημένα πιάτα που θα έβρισκες σε μια εξοχική αγροικία της Αγγλίας ή της Ιρλανδίας, με μια ολιστική, περισσότερο fusion προσέγγιση. Το αίσθημα της θαλπωρής δημιουργείται με την προσθήκη νέων συστατικών, αντικαθιστώντας τα βαριά γαλακτοκομικά με πλούσιο αλλά ελαφρύ γάλα καρύδας, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά Ανατολής και μυρωδικά της Μεσογείου, πιο εύπεπτα και αρωματικά.
Αυτό το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σούπα κολοκύθας και ψημένου μήλου με μπαχαρικά και γάλα καρύδας, μοσχαράκι σε σάλτσα μαύρης μπύρας με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και πουρέ μαραθόριζας με αρωματικά βότανα, apple crumble με φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς, βερίκοκα, σταφίδες και stem ginger με αιγοπρόβειο γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού.

No comments:

Post a Comment