Tuesday, April 1, 2014

The Veggie - Ethnic Series

BREEDER FEEDER

____________________________________

The Veggie - Ethnic Series

South America Cruising

Παρασκευή 4 Απριλίου

από την Χριστίνα Κοτσιλέλου

Γευστική περιήγηση στην Νότια Αμερική σχεδίασε η Χριστίνα Κοτσιλέλου για το Breeder Feeder στο τελευταίο project της για την φετινή σεζόν.
H περίφημη κουζίνα της Λατινικής Αμερικής είναι το πιο χαρακτηριστικό ίσως πάντρεμα του Παλιού με τον Νέο Κόσμο. Πολύ πριν οι Ευρωπαίοι ανακαλύψουν τη Νότια Αμερική, οι ντόπιοι είχαν αναπτύξει φυτείες και κτηνοτροφία και είχαν ήδη σχηματίσει την τοπική γαστρονομική τους κουλτούρα με παραδοσιακές συνταγές που βασίζονταν στο καλαμπόκι, φασόλια, γλυκοπατάτες, ξηρούς καρπούς, chilli, αβοκάντο, ρύζι, τροπικά φρούτα. Όταν ήρθαν οι άποικοι επηρέασαν την κουζίνα με πολλούς τρόπους: είτε φτιάχνοντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές – ισπανικές και πορτογαλικές κυρίως- με ντόπια υλικά, είτε φέρνοντας νέα υλικά στα τοπικά πιάτα. Η μετέπειτα προσθήκη και επιρροών από Αφρική και Ασία διαμόρφωσε αυτήν την πολυδιάστατη και συναρπαστική κουζίνα που η φήμη της κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου!
Συνταγές από Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού, Βραζιλία και Αργεντινή σε vegetarian εκδοχή, αυτήν την Παρασκευή 4 Απριλίου στο κλείσιμο της σειράς ethnic – vegetarian μενού που ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα.
Last Chance to taste it!
south america
South America Cruising Menu

Ceviche de mango
Mάνγκο, chilli, tamarind, κόκκινο κρεμμύδι, φύλλα endive
***
Ensalada de choclo
Καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, lime, λευκό τυρί
***
Plátanos asados con salsa de aji
Ψητά plantain, jalapeño, κόλιανδρος
***
Feijoada
Γλυκοπατάτα, πράσο, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, φασόλια, κύμινο
ή
Hongos chimichurri & arroz con coco
Μανιτάρι portobello, chilli, ρύζι, γάλα καρύδας
***
Dulce de leche pie
Καραμελωμένο γάλα, μπισκότο, μπανάνα, σαντιγύ καρύδας
***
τιμή μενού: 25 ευρώ
*
Reservations:
feeder@thebreedersystem.com
tel. +30 210 3317527 / +30 6937845957
____________________________________

Xριστίνα Κοτσιλέλου

Η Χριστίνα Κοτσιλέλου εκτός απο product designer και βασικό μέλος των Greece is for Lovers, τον τελευταίο καιρό δηλώνει και "part time chef".
Με πολλά χρόνια μαγειρικής εμπειρίας σε σπιτικά τραπέζια, κάποια special food events, catering σε μικρές εκδηλώσεις καθώς και styling σε φωτογραφίσεις φαγητών, προσπαθεί να συνδυάσει το design με τη μαγειρική δημιουργώντας πιάτα με ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσίαση και το concept.
Συνδυάζοντας την αγάπη για τα εποχιακά υλικά, τον πειραματισμό με νέους γευστικούς συνδυασμούς και την υγιεινή διατροφή, πιστεύει πως μια χορτοφαγική επιλογή μπορεί να είναι εξίσου δελεαστική!
Το περασμένο καλοκαίρι πέρασε δύο μήνες στην Καλιφόρνια στο Matthew Kenney Academy, μια σχολή που ειδικεύεται σε raw vegan μαγειρική.
____________________________________
BREEDER FEEDER
Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα
tel. +30 210 3317527 / +30 6937845957
feeder@thebreedersystem.com

No comments:

Post a Comment